Stratis Vezetői
és Informatikai
Tanácsadó Kft.


ÉLŐ
KÖZVETÍTÉS

Eredmények

VERSENYÉRTESÍTŐ

Szeretettel üdvözöljük versenyeink résztvevőit!

Rendező:
TIPO Tájfutó és Környezetvédő Egyesület, 1133 Budapest, Pozsonyi út 52. és
Tájoló Erdei és Tájékozódási Sportok Alapítványa

A verseny védnökei:
Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft.

A verseny támogatói:
Egererdő Erdészeti Zrt, Dr. Jung László vezérigazgató
Erdőtulajdonosok, gazdálkodók: Csányi Erika, Mátravölgye SOM 3 Ebt., Solybor Kft.

Versenybíróság:
Elnök: Tóth Tamás
Elnökhelyettes: Bogdány Miklós
Pályakitűző: Wengrin Ágnes és Faggyas László
Ellenőrző bírók: Kopanyecz Attila (Szélrózsa Kupa), Veres Imre (Tipo Kupa)
Titkár: Miháczi Zoltán
Jelentkeztetés: Horváth Magda, Holper Antónia
Szállás, pénzügyek: Bogdány Miklós
Rajt: Lengyel Vilmos
Cél: Tóth Eszter
Felvezetés: Lux Andrea
SPORTident: Miháczi Zoltán, Riczel Zsuzsanna és Józsa Gábor
Technika: Pap László
Versenyorvos: Hladics Edina
Parkolás: Meichl Géza
Szpíker: Kocsik Árpád

A TIPO Kupa 2. napja "Integrált sportesemény", melyet a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége (FONESZ) támogatásával rendezünk hallássérült sportolók részvételével, versenyzési lehetőség nyújtásával, ezen belül felkészülés elősegítésével a II. Siketek Tájékozódási Futó Világbajnokságra.

TUDNIVALÓK

Versenyközpont (VK, 47° 50' 20"N, 19° 55' 45"E) megközelítése:
Gépkocsival Gyöngyösről: Kossuth Lajos u. - Petőfi Sándor u. útvonalon (alternatív útvonal: a 24-es úton Mátraháza felé a gyöngyössolymosi elágazásig) Gyöngyössolymosra, majd tovább a kisvasút menti úton, a község központjától kb. 1,8 km.
Figyelem! Május 7-én Gyöngyös és Mátrafüred között Repülőnap-majálist rendeznek. A Repülőnap rendezőségétől kapott tájékoztatás szerint a rendezvény kapcsán sem útlezárás, sem egyirányúsítás nem lesz, de a 24-es úton megnövekedett forgalomra, esetlegesen rendőri irányításra lehet számítani. Ezt a versenyre utazáskor mindenki vegye figyelembe. (Gyöngyössolymosra a 24-es út, annak városi szakasza elkerülésével is el lehet jutni.)
Tömegközlekedéssel: Budapest felől a Volán buszt javasoljuk, sűrűn jár. Busz- és vasúti menetrend: A www.volan.hu ill. a www.elvira.hu címeken.
A VK-ban (Célban) öltözősátrak, mosdási lehetőség és mobil WC-k állnak a versenyzők rendelkezésére, valamint büfé üzemel.

Jelentkezés a csapatvezetőknek a VK-ban:
A Szélrózsa Éjszakai Kupára: május 6-án, pénteken 19:30-ig. A TIPO Kupára a jelentkezés csak a Szélrózsa jelentkezés végeztével.
A TIPO Kupára: május 7-én, szombaton 9:30 - 11:00 óra között, illetve 11:30-ig azon kluboknak, amelyeknél nincs sem változás, sem helyszíni nevezés. Május 8-án, vasárnap 8:00 - 9:00 óra között azoknak, akik csak aznap indulnak. Nyílt kategóriák nevezése a versenyidő 60. percéig.
Jelentkezéskor (a részvételi költség rendezése után) a csapatvezetők megkapják a versenyanyagot. A változásokat, helyszíni nevezéseket a klubjelentkezéstől eltérő (külön) helyen fogadjuk! A TIPO Kupán rajtszám viselése kötelező.
Figyelem! Aki tavaly a rendkívüli időjárás miatt elmaradt Mátra Kupa normáltávú versenyére befizette a nevezési díjat, a Tipo Kupa egy versenynapján fél áron vehet részt - ha ezt május 5.-ig emailben kéri. Aki idén nem, az 2012-ben veheti igénybe ezt a lehetőséget.
Egyesületen kívüli (EK) versenyzőktől dugóka bérléséért - átvételi elismervény ellenében - 12000 Forint letéti díjat vagy fényképes igazolványt kérünk.
A szállásokat csak szállásjeggyel lehet elfoglalni, ezeket a jelentkezéskor adjuk át. A kollégiumi és a tornatermi szállás Mátrafüreden lesz, azonos helyen.

Helyi szállítás:
Nem lesz. Extrém, indokolt esetben, időben bejelentett igény esetén segítjük az eljutást a VK-ba.

Parkolás:
Kizárólag az irányítók útmutatása alapján. Parkoló - VK (cél) távolsága 50 - 500 méter. Kérünk mindenkit, hogy csak a kijelölt helyeken parkoljon - a dózerút mentén az autóbuszok és az extra alacsony építésű személyautók parkolhatnak.

A Rajt távolsága a VK-tól, napi sajátosságok:
Szélrózsa kupa: 200 m / 0 m kék szalagozáson.
TIPO Kupa 1. nap: 1400 m /60 m kék szalagozáson.
TIPO Kupa 2. nap: 1900 m /60 m kék szalagozáson.
A rajtban hagyott felszereléseket a rajt bontása után a VK-ba visszaszállítjuk. A leadott tárgyakért felelősséget nem vállalunk!

Tervezett 0-idő:
Szélrózsa kupa: 21.00,
TIPO kupa 1. nap: 12.30,
TIPO kupa 2. nap: 10.00.

Versenyidő:
Szélrózsa kupa: 150 perc,
TIPO kupa 1. nap: 180 perc,
TIPO kupa 2. nap: 180 perc.

A TIPO Kupa 2. napja F/N16 és F/N18 kategóriákban utánpótlás válogató verseny.

Figyelem! A Nyílt kategóriák külön kordonból indulnak, nincs előre megadott rajtidő, az indulás idejét a Rajt-doboz adja. Jelentkezéskor rögzítjük az adatokat és minden napra egy-egy Rajt-bónt adunk, amely jogosít a kordonba való belépésre. A Nyílt-K és a Nyílt-T is 0 perctől indulhat, az utolsó rajtidő a minősítő kategóriákéval megegyező.

Térkép:
A térkép helyesbítése és felülvizsgálata 2010. XI - 2011. IV. hóban történt, IOF norma szerint. A térkép mind a Szélrózsa éjszakain, mind a TIPO Kupa mindkét napján 1:10.000 méretarányú, 5 m-es alapszintközzel.
A térképekhez a rajtban fóliát biztosítunk.
A térképeket mindegyik versenynapon befutás után le kell adni, s a vasárnapi utolsó elrajtolást követően vehetők át. Azoknak a térképét, akik nem maradnak ott vasárnapig, a klub címére postázzuk.

Tiltott területek:
A versenytérképeken (a szabály szerinti lila színnel) jelölt tiltott területekre a belépés szigorúan tilos életveszély (bánya) ill. vadvédelem miatt. A lila x-ekkel áthúzott utat ugyancsak tilos használni. A tiltott áthaladásokat mozgó őreink figyelik, az áthaladó versenyzőket kizárjuk a versenyből, valamint az esetleges kártérítést is rájuk terheljük. A versenyen történő indulás ezen szabály elfogadását jelenti. Kérjük a csapatvezetőket, tudatosítsák ezt összes klubtársukban!

Terep:
Jellegzetes mátrai, nagyrészt jól futható szálerdő tölgyesekkel és helyenként öreg fenyvesekkel. Domborzat meredek völgyekkel és domboldalakkal tagolt, helyenként jelentős szintkülönbségekkel. A területen korábban tájfutó versenyt nem rendeztek. A terep jellemzői teljesen megegyeznek a 2011 -es őszi OCSB és EVB terepével, ami a közelben található. Helyenként intenzív fakitermelés folyik. Új kihordó utak, csapások keletkeznek egyik napról a másikra, míg másokat elnyel a növényzet.
Figyelem! A terepen a térképen is jelölt hosszan elnyúló felhagyott (romos) drótkerítések találhatók. Vigyázzatok, mert balesetet okozhatnak!

Kategória összevonások:
A kis létszámú nevezés miatt az alábbiak:
A Szélrózsa Kupán: F40 --> F35A, F50 --> F45, F55 --> F45, N21A --> N21B, N35A --> N21B,
A TIPO Kupán: F16C és F18C --> F15-18C, F20A --> F21B, F70 --> F65, N16C és N18C --> N15-18C, N20A --> N21B, N35A --> N21B, N50 --> N45

Pontmegnevezés (szimbol):
A térképen megtalálható. Pótszimbol a rajtban felvehető. Átlátszó ragasztószalagot, ollót biztosítunk.

Frissítő:
A TIPO Kupa első napján (szombaton) az F/N21A, F18B, F40, F21C kategóriáknak az átmenetekben, a térképen pohárral jelzett helyeken lesz a frissítőpontja. A TIPO Kupa második napján (vasárnap) csak az F21A kategóriának lesz frissítőpontja, ellenőrzőpontra kihelyezve, szimbolon jelezve. Egyéni frissítők a 0-idő előtti 60 percig adhatók le a VK-ban. A Célban ásványvizet kap minden befutó.

A pontérintés igazolása:
SPORTident elektronikus pontérintő rendszerrel. Az ellenőrzőpontokon hagyományos lyukasztó is található (a fehér állványokon függőlegesen), melyet akkor kell használni, ha a SPORTident nem működne, ilyenkor a térkép szélére kell lyukasztani, és a Célban ezt közölni kell. Ha a pontot ellopták, megsemmisült, szórócédulák jelzik a helyét, melyeket nem kell begyűjteni.

A rendezőség sürgős esetben a 20/920-8574, 20/938-8877, 30/251-0724 mobil telefonszámokon értesíthető.

Eredményhirdetés és díjkiosztás:
A Szélrózsa Kupán pénteken 23:30-kor, a TIPO Kupán vasárnap a Célban 14:00 órakor. Eredményközlés folyamatosan. A tiszteletdíjakat csak a jelenlévőknek vagy - indokolt esetben, előzetes egyeztetés után - megbízottaiknak adjuk át. Nyílt kategóriákban nem hirdetünk eredményt.

Díjazás:
Minden kategória 1.-3. helyezettje (8 indulóig csak a győztes) tárgyjutalomban részesül. A Nyíltban nincs díjazás. A legeredményesebben szereplő klub a 2012. évi Tipo Kupa nevezési díjából 10 % engedményt kap az alábbi pontszámítás szerint: A Tipo Kupa összetett eredménye és a Szélrózsa Kupa eredménye alapján minden klub minden versenyzője kap egy pontszámot, mely pontszám azon versenyzők száma, akik saját kategóriájában a pályát nála rosszabb eredménnyel teljesítették. A klub összpontszáma az egyes versenyzők pontszámának összege. Győztes a legtöbb pontot elért klub. Holtverseny esetén a legtöbb első helyezés, egyenlőség esetén második stb.helyezés dönt.

Egyéb:

  • A versenyterületre kutyák nem vihetők ki, a célterületen pedig csak pórázon tartva tartózkodhatnak.

  • Gyerekverseny a TIPO Kupa mindkét napján, a Cél közelében. További információ a helyszínen.

  • A résztvevők (versenyzők, kísérők, nézők) elfogadják, hogy a versenyen készült képek - ellenkező értelmű írásos nyilatkozat hiányában - a tájfutó nyomtatott és elektronikus sajtóban, ezen belül az Interneten is közzétehetők.


Felhívás

Kedves Sporttársak!

A TIPO kupa résztvevőinek segítségét kérem: készítsünk felmérést arról, hogy a verseny során az erdőben a versenyzők mozgása milyen mértékben hat az ott élő vadállományra, amivel információt tudunk adni a rendezőségnek, a gazdálkodóknak arról, hogy milyen mértékű mozgásra kényszeríti illetve ténylegesen zavarja-e az erdő vadállományát a tájfutó verseny. Ehhez a következőket kell tennetek. Ha a verseny során vadat láttok az erdőben, a befutás után a részidős eredménnyel keressétek fel a rendezőség által kijelölt helyet és ott egy táblázat kitöltésében legyetek segítségemre, majd a verseny térképére is be kell jelölni a látott vad tartózkodási helyét és/vagy haladási irányát.

Országos Erdészeti Egyesület Erdei Sportok Szakosztály
Urbán Imre


Erdei Mobil-O verseny

Időpont, hely: 2011. május 8., jelentkezés a VK-ban.

Rajt: 11.00 órától folyamatosan.

Kategóriák: Női páros, Férfi páros, Vegyes páros.

Nevezési díj: 800 Ft/páros.

Térkép: 1:7.500, alapszintköz 5m.

Előzetes pályadatok:
A pálya 1500 m / 60 m / 9 ep
B pálya 1400 m / 55 m/ 7ep
A két pályát folyamatos váltó formában kell teljesíteni.

T-Mobile SIM-kártyák ingyenesen kölcsönözhetőek, telefonok a készlet erejéig!

Eredményhirdetést a Mobile-O Facebook oldalán tartjuk, minden kategória első 3 párosa ingyen indulhat az év legnagyobb mobilos versenyén, a Hungária Kupán.

További információ: A helyszínen és a http://www.facebook.com/pages/Mobile-O/152548991463872?v=wall oldalon.


Jó versenyzést kívánunk!

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt!